На правах письменника-авантюриста…

25 лютого у PaulCelanLiteraturzentrum /Літературний целанівський центр/ відбулася презентація роману «Візит доктора Фройда» Богдана Коломійчука.
Модератор – Лілія Шутяк.
Зустріч відбулася у рамках нового проекту «Тиждень видавництва».
«Видавництво Фоліо». Харків.

bogdank01

Богдан Коломійчук — український письменник, журналіст, актор, володар Гран-прі міжнародного конкурсу “Коронація слова-2013” за історико-авантюрний роман “Людвисар. Ігри вельмож”.

bogdank02

До нової книжки увійшли детективний роман «Небо над Віднем» та повість «Остання справа комісара Вістовича». Роман розповідає про загадкові події, що мали місце у Львові, Будапешті та Відні в часи Першої світової війни. На виставці у місті Лева зникла одна із найцінніших коштовностей династії Габсбургів, яка до того ж має здатність змінювати плин часу. До справи береться львівська поліція на чолі з комісаром Вістовичем, а протидіє їм російська «охранка».

bogdank03

Говорили не тільки про Львів і Фройда,
а також про історичну реконструкцію, про психіатрію, подорожі, роботу екскурсовода у Львові, контрабандистів Львова, досвід у театрі, про Відень, антигероїв, Гданськ, Gruba Ryba, Муракамі, мілітарну культуру…
Книги Богдана Коломійчука – це художня проза, а не історична. Тому інді трамваї у Львові їздять вулицею Академічною (проспект Тараса Шевченка зараз). Про це ми взнали у автора, а йому це уточнення повідомив доскіпливий читач.
Важливим, корисним, цікавим для письменника (з його слів) є обов’язкове відвідування бібліотек, дослідження, вивчення архівів. Потім якась деталь, цікавинка може бути несподівано використана у творі.
І ще: наразі читач не полюбляє гнянцевих, шаблонних персонажів, адже не може бути абсолютно позитивного чи абсолютно негативного героя. Іноді в персонажах ми шукаємо самі себе. Тому і поблажливі до антигероїв у літературних творах…

bogdank04

bogdank05

bogdank06

bkolomiychuk03

Богдан Коломійчук розповів також і про невелику пригоду під час мандрівки у Гданську…
Море, люди у чорному, навігатор, Restauracja Gruba Ryba, монахи…
Головне – довіритися інтуіції…
За книгами Богдана Коломійчука плануються зйомки серіалу під робочою назвою «Лемберг».
Наступні задуми пана Богдана стосуються історичної прози…

bkolomiychuk02

bkolomiychuk04

bogdank09

Мій вечір на сьогодні зайнятий комісаром Вістовичем.
З бокалом Zoladkowa Gorzka…
До Віденського упиря ще не дочитала…

©Тетяна Спориніна,
фото автора і SergyiS

Залишити коментар